Podcast de Stem: een podcast voor christenen die willen groeien in geloof

17-02-2023
 
“Ik houd van allerlei christelijke podcasts, en De Stem voegt echt wat toe.”

Podcast De Stem is dé christelijke podcast die Nederlandse christenen verbindt met vervolgde christenen wereldwijd. Elke aflevering hoor je een verhaal van een vervolgde broer of zus en wordt je aangemoedigd en uitgedaagd om, net als vervolgde christenen, Jezus te volgen.  

We zijn dankbaar dat er duizenden jongeren, mannen en vrouwen luisteren naar deze christelijke podcast. (In 2022 zijn er in totaal 22951 afleveringen van Podcast De Stem afgespeeld.)  

 

Voor wie is de christelijke podcast De Stem?  Podcast De Stem is een christelijke podcast voor mannen en vrouwen die willen groeien in geloof en in het volgen van Jezus. Luister de unieke, inspirerende en bemoedigende verhalen vervolgde broers en zussen. Zij dagen je uit in geloof, overgave, moed en vertrouwen op God.  

Podcast De STEM is een mooie christelijke podcast voor vrouwen die willen groeien in geloof.  


Een vrouw die naar een podcast luistert. Beeld: ShutterstockEen vrouw die naar een podcast luistert. Beeld: Shutterstock


Dit zijn 4 populaire afleveringen van deze christelijke podcast:  #1 |

Wat leren vervolgde christenen ons over het werk van de Heilige Geest


In een tweeluik met ds. Gerrit Vreugdenhil gaan in op wat vervolgde christenen ons leren over Gods stem verstaan en het werk van de Heilige Geest.


Beluister aflevering 55 + 56 van Podcast De Stem

#2 |

Ex-terrorist ontmoet Jezus - een verhaal van een hedendaagse Paulus


In deze podcastaflevering hoor je het verhaal van voormalig Boko Haramstrijder Bahdri.  
Beluister aflevering 26 van Podcast De Stem

#3 |

Vervolging in Nederland - een verhaal van bedreiging in Rotterdam


Het Nederlands-Koerdische echtpaar Wesselien en Faraidoun Fouad verkondigen al ruim twintig jaar het evangelie onder Koerdische moslims in Rotterdam.  
Beluister aflevering 11 van Podcast De Stem

#4 |

Geloven als God zwijgt - een verhaal over bidden zonder antwoord


Twee jaar lang zat de Amerikaan Andrew Brunson opgesloten in een Turkse cel in verband met zijn missionaire activiteiten in Turkije. Brunson had gehoopt kracht, vrede en blijdschap te ervaren te midden van de verdrukking. Brunson ervaart God echter niet in de gevangenis. Het maakt hem wanhopig en op sommige momenten zelfs suïcidaal.
Beluister aflevering 31 van Podcast De Stem


Wat is de inhoud van podcast De Stem?  Podcast De Stem is opgebouwd uit een aantal onderdelen:  

In het kort: presentatoren Richard en Arco delen allebei iets wat ze heeft geraakt, bemoedigd of geïnspireerd.  

Het gesprek: Tijdens elke aflevering van deze christelijke podcast staat één land of één verhaal centraal, vaak aan de hand van een gesprek. Dit is altijd gerelateerd aan vervolgde christenen.  

Reflectie: Tijdens de aflevering krijg je lessen die je zelf kunt toepassen in het volgen van Jezus. Elke aflevering wordt afgesloten met een concreet reflectiemoment.  

https://www.youtube.com/watch?v=pnD8GWZ21yI

Wat vinden luisteraars van podcast De Stem?We ontvangen regelmatig reacties van luisteraars.  Hieronder lees je een greep uit de reacties.  

Het inspireert mij; ik voel een innerlijke verandering na het luisteren. Ik kijk anders naar zowel vervolgde christenen, naar de vervolgers én naar mijn eigen omgeving.

Inspirerend! Ik las eens dat het niet is 'wij en de vervolgde kerk', maar 'wij, de vervolgde kerk'. We horen bij elkaar, we zijn broers en zussen en deze afleveringen zorgen voor verbinding.

Diepgang, goede vragen, het houdt me scherp en je krijgt een inkijkje in een andere wereld. Het versterkt mijn geloofsleven.

Luisteraars waarderen De Stem met 4,8 op de schaal van 5Luisteraars waarderen De Stem met 4,8 op de schaal van 5


Ik houd van allerlei christelijke podcasts en De Stem voegt echt wat toe. Het is duidelijk anders dan veel andere podcasts, omdat jullie de verhalen van vervolgde christenen brengen. Ik vind vooral de diversiteit van de landen en situaties interessant, en ook de reflectie op die verhalen vanuit een Nederlandse kijk. En jullie eerlijkheid daarin, dat je in Nederland ook in een andere situatie leeft.

Inspirerende verhalen! Het geeft kracht en troost om te horen hoe Christus deze mensen bijstaat. (…) Doordat ik naar 'De Stem' luister, kan ik ook concreet voor deze christenen bidden

Ik word er door bemoedigd, opgewekt en aangespoord. Ook word ik er steeds weer bij stil gezet hoe lauw wij zijn als westerse christenen. Het geeft elke aflevering weer zoveel stof tot nadenken.Hoe kan ik naar de christelijke podcast De Stem luisteren?  Podcasts kun je op verschillende manieren beluisteren, zoals op je computer, smartphone of tablet. Veel mensen abonneren op podcasts via een speciaalle app voor podcasts, zodat ze automatisch op de hoogte worden gehouden van nieuwe afleveringen.  

Podcast de Stem is via allerlei platformen te beluisterenPodcast de Stem is via allerlei platformen te beluisteren


Dit zijn de twee meest populairepopulairste manieren om een podcast te beluisteren:  

Via een podcast-app op je smartphone: De meeste smartphones hebben standaard een podcast-app geïnstalleerd, zoals Apple Podcasts op iOS-apparaten en Google Podcasts op Android-apparaten. Je kunt zoeken naar en abonneren op Podcast De Stem of naar SDOK.

Via Spotify: De Stem is een van de christelijke podcasts op Spotify. Via deze link bekijk je alle afleveringen.

Via een webbrowser of je computer: Je kunt naar Podcast De Stem luisteren via een webbrowser op je computer, door te zoeken naar de specifieke podcast die je wilt beluisteren en deze af te spelen in de browser. Hier kun je bijvoorbeeld naar christelijke podcast De Stem luisteren.  

 Lees meer over podcast De Stem

 
Medewerker aan het woord:
Ons doel: jou aanmoedigen

Bij SDOK ervaren we steeds opnieuw hoe vervolgde christenen ons bemoedigen en aanvuren. Met deze podcast willen we dit aan jou doorgeven.

- Arco
Terug naar overzicht