Podcast De Stem bestaat een jaar!

22-05-2021
Het is feest, want de 26e podcastaflevering is te beluisteren en dat betekent niets minder dan dat we alweer één jaar onderweg met podcast De Stem.

Ter gelegenheid worden in deze speciale jubileumaflevering de rollen omgedraaid. SDOK-collega Arco van Doleweerd stelt Richard Groenenboom dit keer de vragen. Richard vertelt hem over een bijzondere ontmoeting die hij had met voormalig Boko Haramstrijder Bahdri.

In het leven van Bahdri keren de rollen ook om: hij verandert van vervolger in volgeling van Jezus. Richard is diep geraakt door zijn verhaal: "Het feit dat mensen die op de meest heftige manieren christenen hebben vervolgd nu in de kerk zitten, laat voor mij iets zien van de enorme kracht en macht van God - en dat die veel sterker is dan het kwaad."

Richard in gesprek met BahdriRichard in gesprek met Bahdri


Hij vertelt hoe Bahdri opgroeit als moslim en later geïnteresseerd raakt in het christelijk geloof. Door een onverwachtse wending komt hij echter in een trainingskamp van Boko Haram terecht waar hij wordt opgeleid tot strijder. Maar God grijpt in en op bijzondere wijze komt Bahdri tot geloof.

Deze ommekeer zet Richard stil bij hoe hij zich opstelt richting mensen die niet christelijk zijn. Hij vertelt in deze indrukwekkende podcast hoe het verhaal van Bahdri hem persoonlijk veranderd heeft.

En er volgt ook een verrassing, want: wie jarig is, trakteert. Benieuwd wat we weggeven?

Ontdek het nu!

Open de podcast in Spotify

Open de podcast in iTunes

Beluister vanaf je computer
Medewerker aan het woord:
Verhalen brengen mij van binnen tot leven.

Dat had ik ook na de opname van deze jubileumeditie... Toen we de opname-apparatuur opruimden, bleef ik in gedachten met de pijn en schuldgevoelens van Bahdri en de rijkdom van Gods genade. En dit verhaal laat mij zó de waarde van de liefde zien. De christenen die de Nigeriaanse Bahdri ontmoet doen en ademenen wat ze geloven. Het dient als een soort bevestiging voor de bekering van Bahdri. Een les die ik zelf heel goed kan gebruiken...

- Arco
Terug naar overzicht