Podcast: als je man gevangen zit in Iran

30-04-2021
In de nieuwste aflevering van podcast De Stem luisteren we naar het verhaal van Soheila Torabi. Die naam klinkt misschien wel bekend, ze was recent te gast bij ons online event. En in de vorige podcast was haar man Siroos Torabi te gast.

Soheila spreekt over de gevangenschap van haar man en hoe zij dit beleefde. We horen over de angst die ze al voelde toen Siroos wegging, de verschrikking die ze ervoer toen ze hoorde dat hij gevangen is genomen en over de wonderlijke manier waarop God tot haar sprak door de Bijbel.

"Het raakt me hoe Soheila houvast vindt in de Bijbel."


Wat mij het meeste raakt in het verhaal van Soheila is hoe ze houvast vindt in het lezen van de Bijbel en zich vastklampt aan Gods beloften. Met name wanneer ze vertelt over die ene lange nacht waarin ze niet kon slapen heel het boek van de Psalmen doorleest en alle beloften die ze tegenkomt bij God brengt. En juist wat er aan het einde van die nacht gebeurt, zal je verbazen.

Soheila Torabi in het online event van SDOKSoheila Torabi in het online event van SDOK


Het verhaal van Soheila spoort mij aan meer bezig te zijn met Gods Woord en Zijn beloften om daarin Hem te ontmoeten. Niet alleen in moeilijke tijden maar ook juist als het goed gaat.

"Haar verhaal spoort me aan om God in Zijn beloften te ontmoeten."

Benieuwd naar wat jij van haar kunt leren? Luister dan snel de nieuwste aflevering van podcast De Stem!

Open de podcast in Spotify

Open de podcast in iTunes

Beluister vanaf je computerDeze blog werd geschreven door vrijwilliger Niels Kok.Terug naar overzicht