Phomme wordt tegengewerkt door de politie

05-06-2023
‘We willen geen christenen in ons dorp!’, ‘Waarom vermoorden we haar niet? Wie doen we onrecht aan als we haar vermoorden?’, ‘Arresteer haar!’.

Na urenlang bedreigingen, beledigingen en intimidaties naar Phomme te slingeren, verdwijnt de groep dorpsgenoten rondom haar bescheiden huisje eindelijk. Angstaanjagend, zou je denken, maar Phomme is niet onder de indruk. “God is toch bij mij? Hij heeft mij geduldig en standvastig gemaakt.” En alsof er niets is gebeurd, gaat Phomme verder met het maken van rijst en groenten voor haar gezin.

Gezin van PhommeGezin van Phomme
 

Mijn hart voelde leeg


Mensen die Phomme kennen van voordat ze christen werd, zouden niet geloven dat Phomme zo moedig en rustig is. "Christus heeft mij veranderd,” vertelt Phomme. “Vroeger aanbad ik geesten van voorouders en natuurgeesten, maar mijn hart voelde leeg. Ik leerde Gods liefde en genade pas kennen toen mijn familie christen werd.

Ook al zag ik dat mijn familie werd vervolgd, toch wilde ik bij Jezus horen. Ook mijn man, die langdurig ziek was, kwam tot geloof en na gebed door de kerkleiders werd hij weer helemaal beter!” Phomme bid vaak voor mensen die ziek zijn en vertelt dan hoe God haar man genas. “De geesten willen controle over je leven, maar alleen God geneest,” vertelt Phomme.

Phomme aan het werkPhomme aan het werk


Groenteverkoopster voor God


Phomme werkt als groenteverkoopster, zodat ze veel met andere mensen in contact komt om het Evangelie te delen. Als mensen bij haar kraam komen, vertelt ze over Jezus en leest ze voor uit de Bijbel. Ze heeft zelfs een motorfiets die helpt haar om in onbereikbare dorpen te komen, want juist op die afgelegen plekken wil Phomme het Evangelie brengen.  

Het geloof heeft Phomme veel gebracht: moed, liefde en geduld, maar ook veel tegenstand. Ze wordt gehaat vanwege haar geloof, maar Phomme houdt met vreugde vol. “Ik voel geen haat en ben ook niet bang, zoals toen ik de geesten diende. Ik weet wat het is om vervolgd te worden, maar ik wil nooit meer terug naar mijn oude leven zonder Christus.”

Steun christenen als Phomme met een gift


Met 21 euro kunnen we een week lang een evangelist ondersteunen.

Doneer
Terug naar overzicht