Pakistaanse kerk doelwit aanslag

18-12-2017
Een protestantse kerk in de Pakistaanse stad Quetta was afgelopen zondag het doelwit van een terroristische aanslag. Er vielen tenminste acht doden en ruim vijftig gewonden, zo meldt een partner van SDOK.

Er waren zondagochtend zo’n vierhonderd mensen aanwezig in de kerk voor een kinderkerstprogramma, toen twee zelfmoordterroristen de kerk bestormden. Ze schoten op kerkgangers en bewakers. Politieagenten die de kerk bewaakten, schoten één van de aanvallers dood. De ander raakte gewond en bracht daarna zijn bomvest tot ontploffing. Er zijn zeker acht doden, waarvan drie kinderen. Daarnaast zijn meer dan vijftig gewonden.

Ooggetuige
Samuël, de voorganger van de gemeente, vertelt aan Morning Star News: “Er brak paniek uit in de kerk toen de eerste schoten klonken. We zeiden onmiddellijk dat mensen zich moesten verschuilen onder de banken omdat we niet wisten waar de aanvallers zich bevonden. Maar veel mensen raakten in paniek en renden door de hoofdingang naar buiten, waar de tweede aanvaller zijn bomvest liet ontploffen. Hierdoor vielen er slachtoffers.” Ook in de kerk vielen gewonden. De houten deur en de ramen braken door de explosie.

Samuël is dankbaar dat de daders snel uitgeschakeld konden worden: “Het aantal slachtoffers zou veel groter zijn geweest als een van de zelfmoordaanvallers zijn bom in de kerkhal zou hebben laten ontploffen.”

“Mijn zoon leeft nog!”
Onder de doden waren drie kinderen. Mehreen Joseph vertelt dat haar 17-jarige zoon verschillende wonden opliep in het geweervuur en door de explosie. “Ik ben de almachtige God dankbaar dat mijn zoon leeft, maar mijn hart huilt om de families van onze gemeente die vandaag een geliefde verloren. De kerk zat stampvol vanwege de activiteiten voor Kerst en we waren allemaal erg enthousiast om de viering bij te wonen, maar onze blijdschap is veranderd in verdriet.”

Steun
Lokale partners van SDOK geven op dit moment pastorale hulp aan slachtoffers van de aanslag in Pakistan. We onderzoeken welke hulp nog meer nodig is. Wilt u christenen die slachtoffer zijn van vervolging (zoals deze broeders en zusters in Pakistan) steunen met een (extra) gift?

Doneer via iDeal

Gebed
Wilt u bidden voor onze broeders en zusters in Pakistan?Steun getroffen christenen met een gift!
Doneren
Terug naar overzicht