Oogsten met gejuich

10-10-2023
"Wie met tranen zaaien, zullen met gejuich maaien." - Psalm 126:5

Met tranen in haar ogen vertelt Ruth uit Mexico hoe God door hun pijn en moeite gebruikt om Zijn kerk te laten groeien. Lees je haar verhaal?

Aurelio en Ruth uit MexicoAurelio en Ruth uit Mexico


Evangelisatie onder verstotenen


Het was 2015 toen gemeentestichter Aurelio en zijn vrouw Ruth begonnen te evangeliseren onder een groep mannen die verstoten was uit hun dorp. De reden hiervoor was dat de mannen niet mee wilden werken met de plaatselijke rebellen die daar de macht had. De rebellen verzetten zich ook tegen iedereen die christen is. Ze geloven dat christenen hun politieke ideeën in de weg staan.

Ondanks het risico dat Aurelio en Ruth namen om juist deze verstoten mannen te helpen, zetten ze door. Ze gaven de mannen onderdak, eten en Bijbels en begonnen onderwijs te geven. Velen kwamen tot geloof!

Aurelio en RuthAurelio en Ruth


Ontvoering


Op een nacht in 2017 werden Aurelio, Ruth en hun 12-jarige ontvoerd en geslagen tot ze bijna dood waren. “Ik voelde Gods aanwezigheid”, vertelt Ruth. “Ik hoorde Hem zeggen: ‘Je zult niet sterven, je zult leven en over Mijn glorie vertellen.’ Toen ervoer ik vrede en kracht.” Een paar uur later gaven de ontvoerders het ineens op en reden weg. Wat een wonder!

Ruth veegt haar tranen weg. Het trauma zit nog diep. Toch spreekt ze vol vertrouwen over God: “Ik ben er zeker van dat het God is die ons extra tijd heeft gegeven om de waarheid van Christus te verkondigen in Zuid-Mexico.”

Gebed voor kinderenGebed voor kinderen


Maaien met gejuich


Na hun ontvoering hebben Ruth en Aurelio de kerk zien groeien. Samen met vrijwilligers hebben ze bijna vijftig huiskerken opgericht van mensen die verstoten zijn en in Jezus geloven. Elke zaterdag krijgen meer dan 5000 jongeren het Evangelie te horen. “God is zo goed”, vertelt Ruth, “Hij heeft mij geroepen en voorziet in alles wat ik nodig heb om aan Zijn roeping gehoor te geven.”
Medewerker aan het woord:
Om over na te denken:

Durf jij jouw angsten, verdriet en moeite in Gods hand te leggen, zodat Hij het kan gebruiken voor iets goed? Spreek je antwoord uit in gebed naar God.

- Marijke
Terug naar overzicht