Kans op zweepslagen na viering Avondmaal

16-09-2016
Drie Iraanse christenen lopen kans op zweepslagen. Yasser Mossayebzadeh, Saheb Fadaie en Mohammad Reza Omidi worden beschuldigd van illegale alcoholconsumptie tijdens het christelijk Avondmaal. Afgelopen zaterdag was er een hoorzitting in de rechtbank. Als ze schuldig worden bevonden, worden ze waarschijnlijk veroordeeld tot geseling.

Niet-moslims is het toegestaan om alcohol te drinken. , Als je de islam hebt verlaten, hetgeen verboden is, mag je geen alcohol nuttigen. De drie christenen hebben allemaal een islamitische achtergrond. Omidi kreeg in 2012 al tachtig zweepslagen nadat hij veroordeeld werd voor hetzelfde ‘vergrijp’.

Campagne
Yasser, Saheb en Mohammad werden in mei al gearresteerd. Ook voorganger Youcef Nadarkhani – ooit veroordeeld tot de doodstraf – en zijn vrouw Tina werden opgepakt. Het echtpaar werd dezelfde dag vrijgelaten, maar de drie anderen bleven vastzitten. De voorganger is beschuldigd van 'handelen tegen de nationale veiligheid' maar hij hoefde de hoorzitting niet bij te wonen. Binnen tien dagen wordt een uitspraak verwacht.

Meer dan tweehonderd christenen zijn sinds vorig jaar opgepakt en opgesloten door de Iraanse autoriteiten. Het Iraanse regime voert een actieve campagne tegen huiskerken en hun leiders.

Bron: World Watch Monitor
Terug naar overzicht