John Cao vrijgelaten

07-03-2024
Na zeven jaar gevangenschap is John Cao vrijgekomen uit de Chinese gevangenis in Kunming. Op 3 maart kon hij terugkeren naar zijn familie en huis in de provincie Hunan.

Theoloog
John is een Amerikaans-Chinese voorganger die al jaren in Amerika woonde. Als twintiger werd hij christen. Later trouwde hij met de Amerikaanse Jamie Powell en studeerde hij theologie om voorganger te worden.

John richtte verschillende scholen op in China en reisde regelmatig naar het buurland Myanmar, waar hij ook hielp met het oprichten van scholen. Op deze scholen konden arme kinderen les krijgen.

Arrestatie
Jarenlang kon John ongehinderd naar Myanmar op en neer reizen. In maar 2017 werd hij echter plotseling opgepakt toen hij terugkeerde naar China vanwege 'het organiseren van illegale grensoversteken'. Christenen die meeleefden denken dat zijn arrestatie te maken heeft met zijn betrokkenheid bij Chinese huiskerken.

Geloof
In de gevangenis behield John zijn geloof. In 2020 liet hij weten: “Ik bid dagelijks voor mijn broers en zussen in Christus en voor alles wat er gebeurt in de wereld.” In de gevangenis schreef John Cao christelijke gedichten, zoals het gedicht in de afbeelding hieronder.

Gedicht van John CaoGedicht van John Cao


Bemoedig Chinese gevangenen met een kaart


Wang Yi, Li Juncai, Zhang Shaojie en Liang Qin zijn vier Chinese christenen die nog steeds gevangen zitten vanwege hun geloof in Jezus. Bemoedig jij hen met een kaart?

Stuur een kaart
Terug naar overzicht