Herstelde hoop

25-10-2023
Blessing Andrawus was diepbedroefd toen ze hoorde dat haar vader was doodgeschoten door militante Fulanimoslims tijdens het uitvoeren van een evangelisatiewerk in een naburige Nigeriaans dorp. De 22-jarige beschouwde hem niet alleen een goede vader maar ook als "een heel goede vriend".

Geen van haar vrienden leek haar pijn te begrijpen, maar na verloop van tijd vond ze troost en genezing door haar geloof in Christus. "Ik heb een vriend", vertelt ze, "een hele goede vriend, en dat is Jezus. Hij is de énige die me een schouder biedt waarop ik kan uithuilen. Hij zal me nooit teleurstellen."

Militante Fulanimoslims in Nigeria hebben het vaak gemunt op huizen van christenen. Ze hebben Ta'azia's huis in brand gestoken (foto) toen ze haar dorp aanvielen. Ta'azia kon in haar deels afgebrande huis blijven wonen, maar duizenden anderen hebben hun toevlucht moeten zoeken in kampen voor ontheemde mensen. Veldwerkers doen hun best om de ontheemden en de slachtoffers van het geweld zo veel mogelijk te helpen.
Medewerker aan het woord:
Bid je mee?

Duizenden christenen in Nigeria hebben geen huis meer. Bid je mee dat ze een veilig thuis zullen vinden en dat God hun toevlucht is?

- Marijke
Terug naar overzicht