Golf van vervolging in China

18-09-2023
De huidige golf aan vervolging in China wordt wel omschreven als de heftigste sinds de periode van de culturele revolutie, tussen 1966 en 1976.

Uit angst de grip op de samenleving te verliezen probeert de Communistische Partij haar invloed op de christenen in China te vergroten. Er zijn op dit moment namelijk meer christenen in China dan leden van de partijleden.

Nieuw beleid


Onlangs is er een campagne begonnen met nieuw beleid waarbij kerken worden gedwongen de atheïstische ideologie van de Communistische Partij te vermengen met christelijk gedachtegoed. Notabene een ideologie die het bestaan van God ontkent.

Mao in de kerk


Kerken worden verplicht om de beeltenissen van Mao en de huidige president Xi Jinping op te hangen en alle christelijke symbolen weg te halen. Dit soort maatregelen leiden ertoe dat er een ware uittocht is ontstaan uit de hevig gecontroleerde staatskerken. Duizenden christenen sluiten zich aan bij de ondergrondse huiskerken. Als deze worden ontdekt, hangt de leden lange gevangenisstraffen boven het hoofd.

Event: christenvervolging in China


De Chinese Bob Fu zat zelf enige tijd gevangen omdat hij evangeliseerde. Op vrijdag 13 oktober spreekt hij op het event 'Sterk en moedig' waar hij meer vertelt op welke impact de huidige situatie op christenen in China heeft.

Ontdek meer over het event
Medewerker aan het woord:
Aanrader

Binnenkort kun je op het event 'Sterk en moedig' meer horen over het geheim van de Chinese gelovigen: hoe blijven zij vertrouwen op God?

- Marijke
Terug naar overzicht