Gedwongen tot meedoen aan hindoeritueel

30-06-2017
Christenen uit Jalalabad krijgen geen water meer
Vier Indiase christelijke families zijn geslagen en gedwongen om deel te nemen aan hindoerituelen. Ook krijgen ze geen toegang meer tot water. Zo kunnen ze hun landbouwgrond niet irrigeren.

Volgens de lokale christen Sasikala Kumari hebben het dorpshoofd en de politie hindoes toegestaan dat zij de watertoevoer voor de christenen in het dorp Jalalabad blokkeerden. “Ze spannen tegen ons samen”,  vertelt Kumari. “Hoe kunnen we overleven als onze gewassen geen water krijgen?”

Ritueel
Sasikala Kumari, haar echtgenoot Ramkreet Ram, Manoj Kumar en Pushpa Kumari en drie andere christelijke echtparen, werden eerder dit jaar met stokken geslagen door hindoedorpsgenoten. Die beschuldigden hen van het onder dwang bekeren van hindoes tot het christendom.

“De menigte, aangevoerd door het dorpshoofd, dwong ons om gangajal te drinken.” Dit is water uit de rivier de Ganges dat als heilig wordt beschouwd. Ook moesten de christenen eat tulsi eten, een als heilig beschouwd kruid. “Daarna moesten we Jezus verloochenen”, vertelt Pushpa. “Toen we weigerden, sloegen de mannen en de vrouwen uit ons dorp ons nog harder.”

De stellen en nog een aantal andere christenen, weigerden deel te nemen aan het ritueel om Christus te verloochenen. Dertien jongere christenen voelden zich genoodzaakt om wel mee te doen aan het ritueel. Zij verloochenden ook Jezus. “De jongeren werden door de extremisten gedwongen om Hem vaarwel te zeggen”, vertelt Pushpa. Het dorpshoofd vuurde de menigte om iedereen aan te vallen die zich tot het christendom bekeert.”

“De gewassen verdrogen”
De politie droeg beide partijen op om in vrede met elkaar om te gaan. Maar een uitspraak over de levering van water kwam er niet. “Het dorpshoofd heeft besloten dat we ons land niet mogen besproeien. Onze velden verdrogen, de gewassen verbranden.”

Dorpshoofd Gupta zegt tegen de media dat hij hindoes niet kan verhinderen om de watertoevoer voor christenen af te sluiten. “Het is een persoonlijk probleem”,  zegt hij. Als niemand in het dorp hen water wil verkopen uit de bron, dan is het hun persoonlijke keus.”

Tegen de christenen, die hem tot drie keer toe benaderden voor een oplossing, zei hij: “Stop met jullie aanbiddingsdiensten in het dorp. Stop met het volgen van Christus, dan krijgen jullie weer water voor jullie velden.”
Sinds president Modi de macht kreeg in 2014 is de vijandigheid van hindoes tegen niet-hindoes toegenomen.

Bron: Morning Star News
Terug naar overzicht