Een gouden tip voor stille tijd?

16-11-2017164 x geraakt
Door een medewerker van SDOK
Hoe was je stille tijd vandaag?

Om eerlijk te zijn, ik vind het een uitdaging. De ene keer slaap ik te laat. De andere keer gaat de wekker te vroeg. En dan die wirwar aan gedachten…

Ik deelde mijn terugkerende worsteling recent met broeder ‘Han’ uit Azië. In de hoop om van een succes-christen* een paar gouden tips te krijgen.

In de gevangenis
Han is een goedlachse en openhartige voorganger uit Azië. Een aantal jaar geleden werd hij opgepakt, van het ene op het andere moment was Han zijn vrijheid kwijt. Hij vertelt:

“Het was ontzettend zwaar. Ik miste mijn familie en ik voelde me eenzaam en alleen. Tijdens een van mijn dieptepunten kreeg ik een briefje van mijn zoon: ‘Papa, wanneer komt u thuis? Ik mis u zo!’ Ik viel snikkend op de grond en vroeg God om in te grijpen. Ik kon het niet meer dragen! Gelukkig gaf God mij kracht.  

Stille tijd lukt me vaker niet dan wel. Ik probeer het wel, maar het blijk zo moeilijk. Arco, ik worstel met je mee


Net als Henoch
In de gevangenis had ik veel tijd om te lezen en te bidden. Binnen zeventien dagen had ik de Bijbel uit. Telkens als ik wakker werd, nam ik de tijd om God te ontmoeten in gebed. Wat een heerlijke tijd was dat! Ik ervoer heel sterk wat ik de ‘intimiteit van God’ ben gaan noemen. Hij was zo echt, zo heerlijk en zo dichtbij!

Toen werd ik vrijgelaten. Ik verliet de gevangenis met een vast voornemen: vanaf vandaag begin ik elke dag met één uur gebed. Ik had ervaren hoe essentieel die ontmoeting met God is, ik wilde er alles aan doen om dat vast te houden.

Vaker niet dan wel
Maar met mijn vrijheid keerde ook het drukke leven terug. Ik heb veel werk te doen, mijn gezin vraagt aandacht en goed slapen is belangrijk. Stille tijd lukt me vaker niet dan wel. Ik probeer het wel, maar het blijk zo moeilijk. Arco, ik worstel met je mee.”

Opeens waren er twee ‘worstelende’ mensen. Toen ik Han om advies vroeg, verwachtte ik tenminste drie tips om mijn stille tijd nieuw leven in te blazen. In plaats daarvan vond ik herkenning van een medebroeder en medemens. Samen besloten we met hernieuwde moed de tijd te nemen voor ontmoeting met God. Al is het maar tien minuten.

Doe je mee?

*Vervolgde christenen zijn, anders dan ik vaak denk, geen succeschristenen. Net als jij en ik worstelen zij met dagelijkse thema's zoals stille tijd.  (Ook in onze zwakheid zijn we dus één kerk.)
Stuur mij verhalen via de e-mail
Terug naar overzicht
164 keer geraakt