Christen opgehangen in India

25-01-2018
Gideon (links op de foto) op brute wijze vermoord
Een Indiase voorganger is vermoord. Afgelopen zaterdag 20 januari werd het lichaam van Gideon Periyaswamy (43) gevonden, hangend aan het dak in zijn huis. Een week geleden had de voorganger bij de politie geklaagd over de tegenstand van hindoe-extremisten.  

Gemeenteleden vertelden Morning Star News dat het lichaam van hun voorganger hing aan een touw in zijn eenkamerwoning naast het kerkgebouw.

Ik wil sterven voor Christus
Gideon was een ex-hindoe die vijfentwintig jaar geleden christen werd. Hij diende zijn gemeente meer dan twaalf jaar. Zijn goede vriend, voorganger Azaria Reuben: “De hindoes waren niet blij met de groei van de kerk. Ze hebben verscheidene malen geprobeerd om de missie van Gideon stop te zetten.” Tijdens voorgangersbijeenkomsten vertelde voorganger Gideon over vijandelijkheden van hindoes ten opzichte van zijn kerk. Hij vroeg om gebed. Eens zei hij volgens zijn vriend Azaria: “Als de Heere het toestaat, dan zou ik willen sterven als martelaar voor Christus, maar de bediening moet niet eindigen.”

Als de Heere het toestaat, dan zou ik willen sterven als martelaar voor Christus


Iedere zondag
Kerklid Indira, die het lichaam vond, vertelt dat de lokale hindoe-extremisten de voorganger het laatste half jaar elke zondag lastig vielen. “Als ze de voorganger zagen, lachten ze en maakten ze vernederende opmerkingen. Ze waren altijd op zoek naar een aanleiding voor een knokpartij. Maar de voorganger zei dan tegen ons: ‘We moeten in vrede met onze buren leven. Laten we hen geen reden geven om te vechten’.”

Een week voor zijn dood had Gideon een aanklacht ingediend bij de politie, omdat sommige mensen uit het dorp hem lastig vielen. Vorig jaar werd hij door extremisten geschopt en geslagen. Aanvankelijk weigerde de politie om een aangifte van de moord op te nemen. Pas nadat kerkleden en voorgangers uit naburige dorpen uit protest de weg hadden geblokkeerd, werd zijn lichaam meegenomen voor onderzoek.
Stuur mij verhalen via de e-mail
Terug naar overzicht