Bewaker laat christenen vrij na droom

16-02-2017885 x geraakt
Twee voorgangers en twee christenen in het Midden-Oosten zijn vrijgelaten nadat Jezus was verschenen aan de gevangenisbewaker.

De voorgangers gaven bijbelles aan de twee christenen die pas tot geloof waren gekomen. Op dat moment viel de politie hun huis binnen, sloeg hen en zette hen daarna in de gevangenis. Ze werden beschuldigd van ‘blasfemie tegen de profeet’ en het ‘bekeren van moslims tot een valse religie’. Een ‘shariarechtbank’ bevond de vier schuldig. In de gevangenis werden ze twee dagen lang wreed geslagen op hun gebogen rug terwijl hun handen waren vastgebonden aan een stalen stang. Ze kregen slechts een stuk brood per dag. Het was een afschuwelijke ervaring voor hen.

Een van de voorgangers vertelt dat niemand van hen dacht dat ze de gevangenis levend zouden verlaten. Ze hielden al rekening met de doodstraf. Toch, ondanks de martelingen, vonden ze troost in wat Jezus voor hen heeft doorstaan. “Het bloed van Jezus is onze overwinning!” beleden ze.

Respect
Terwijl christenen elders voor hen baden en vasten, was God al aan het werk. De derde dag in de gevangenis kregen de vier christenen bezoek van een hoge gevangenisofficier. Hij behandelde hen met respect, gaf de bewaker opdracht hun handboeien af te doen en gaf hen goed eten. Daarna verdween hij in zijn kantoor.
De christenen waren verbaasd over de vriendelijke behandeling van de officier. “We dachten dat hij besloten had om ons leven op aarde te beëindigen en dat hij ons daarom zo behandelde”, zei één van de voorgangers.

Littekens
’s Avonds kwam de officier opnieuw naar hun cel. Hij verbaasde hen allemaal door te vragen of de vier gevangenen voor hem wilden bidden. Het bleek dat hij een droom had gehad. Jezus was vol glorie aan hem verschenen, gezeten op een troon en omringd door helder licht en miljoenen engelen. Jezus hief zijn handen met littekens en toonde ze aan de gevangenisofficier. De nacht erna droomde de officier de droom opnieuw. Daarom zocht hij op internet meer over Hem.
De nacht erna had hij een andere droom. Jezus verscheen nog een keer aan hem en zei: “Mijn kinderen worden gemarteld in jouw gevangenis. Ik vertrouw hen aan jou toe. Mijn kinderen zijn mijn oogappels.”

Gedoopt
Op dat moment besloot de officier de gevangenen te bezoeken. Hij bleef drie dagen, en gebruikte bijna al zijn tijd om met hen over Jezus te spreken. Ze deelden het Evangelie met hem en hij vertrouwde zichzelf toe aan Jezus Christus.
De officier schreef een bevel uit dat de vier vrijgelaten moesten worden. Tot die tijd mochten ze in een huisje bij de gevangenis verblijven en hij gaf hen goed te eten. Daarna vroeg de officier of hij gedoopt mocht worden. De twee voorgangers doopten hem samen met de twee andere pasbekeerde christenen.
De vier christenen zijn degenen die voor hen baden dankbaar. “We danken degenen die voor ons aan het bidden en vasten waren”, zegt een van de voorgangers. “Onze Heere Jezus Christus verdient alle lof. Alle glorie en eer aan Hem van eeuwigheid tot eeuwigheid!”

Bron: Bibles4MideastTerug naar overzicht
885 keer geraakt