4 trends rondom christenvervolging

10-08-2023
Op het gebied van christenvervolging is er voortdurend beweging. SDOK houdt de situatie in landen en gebieden voortdurend in de gaten. We delen graag 4 actuele ontwikkelingen waar SDOK in haar projecten actief op inspeelt.  

#1 Verslechtering in de Sahel-regio


In 2022 verslechterde de situatie voor christenen in de Sahel-regio (een landstreek in Midden-Afrika). Islamitische militanten worden agressiever in landen als Burkina Faso en Nigeria.  

#2 Inzet van technologie in Azië


In China en in toenemende mate in Vietnam wordt technologie toegepast om christenen te volgen en te controleren. Hierdoor neemt hun bewegingsruimte af.

#3 Situatie in Rusland

 
De schaal waarop vervolging plaatsvindt in Rusland is nog beperkt. Toch zien we de situatie in de afgelopen vijf jaar duidelijk verslechteren, zowel voor kerken als in de persoonlijke levens van christenen.

#4 Mishandelingen in India nemen toe


In India zagen we in 2022 (opnieuw) een toename van het aantal fysieke aanvallen op christenen. Een van de oorzaken is de antibekeringswet die in steeds meer staten wordt ingevoerd. Deze wet maakt openlijk getuigen steeds moeilijker.

Bron foto: Shutterstock

Help je mee vervolgde christenen te ondersteunen?


SDOK zet zich in om praktische hulp en toerusting te geven aan vervolgde christenen overal ter wereld. Wil jij ook meehelpen? Geef een (extra) gift van bijvoorbeeld 7 euro. Hiermee kunnen we een week lang een gezin van een gevangen christen ondersteunen met voeding, medicijnen en financiën.
Help jij mee?
Doneren
Terug naar overzicht