Informatie voor scholen

Stef: vervolging door de ogen van kinderen

Stef, de kidsclub van SDOK

Miljoenen christenen wonen in landen waar geloven in Jezus Christus niet mag. In de Bijbel kunnen we lezen dat het volgen van Hem gevolgen heeft. Stef laat door de ogen van kinderen zien wat het betekent om vervolgd te worden om je geloof.

Christenvervolging is niet een thema waar je gemakkelijk met kinderen over doorpraat. Het materiaal van Stef, de kidsclub van SDOK, brengt het onderwerp dichtbij. Door de aantrekkelijke opmaak en het vrolijke Stef karacter zijn de materialen geschikt om met kinderen door te praten over hoe het is om vervolgd te worden om je geloof.

Magazine Stef

Ieder half jaar verschijnt ons kindermagazine Stef voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. U kunt dit magazine kosteloos aanvragen voor uw leerlingen.

Vraag het magazine Stef aan

Presentatie / gastles

We komen graag kosteloos langs op uw school om een presentatie te geven over vervolgde christenen. De inhoud is specifiek gericht op kinderen. We brengen het thema dichtbij door middel van verhalen en video's van leeftijdsgenoten die te maken hebben met vervolging. Onze presentaties zijn kosteloos.

Inhoud en opzet
De opzet en inhoud van de presentatie stellen wij in overleg met u vast.

Nodig ons uit

Lesbrieven over vervolging

Geef zelf les over christenvervolging met onze drie lesprogramma's. Met thema's als vergeving, trouw en samen geloven help je kinderen van 10 - 12 jaar bij het ontdekken wat vervolging is.

De lessen bestaan uit:
  • een verhaal over een kind dat vervolging meemaakt
  • een Bijbelse inleiding over het thema en gespreksvragen
  • een verwerkingsopdracht.

Handleiding voor de leerkracht (pdf)
Lesbrief 1: vergeving (pdf)
Lesbrief 2: trouw (pdf)
Lesbrief 3: samen geloven (pdf)

Sparen voor vervolgde christenen

SDOK steunt kinderen in landen waar vervolging is. We willen de nieuwe generatie gelovigen toerusten en aanmoedigen.  U kunt samen met uw klas of school sparen voor het werk van SDOK, bijvoorbeeld door middel van een spaardoosje of een stroopwafelactie. De opbrengst is bestemd voor kinderen die lijden onder vervolging.

Vraag gratis spaardoosjes aan

Wilt u meer informatie over de spaardoosjes of stroopwafelactie? Vul het formulier onderaan deze pagina in of neem contact met ons op.

Serie Stef-video'sVia video's brengt het vrolijke karakter Stef vervolging dichtbij kinderen. De video's zijn geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 7.  Hieronder vindt u een link naar de video's. U kunt ze via deze link ook downloaden.

Wilt u meer weten?Wilt u meer informatie? Neem contact op via het onderstaande formulier.
Binnen vier werkdagen beantwoorden wij uw vraag.
Ik heb een vraag over Stef, de kidsclub van SDOKWe verwerken de bovenstaande gegevens volgens ons privacybeleid.