'God, waar bent U?' | Predikantensymposium

10 maart 2017

Veel Nederlandse christenen worstelen met het lijden en Gods aanwezigheid daarin. Hoe kun je als voorganger hoop bieden aan gemeenteleden in hopeloze omstandigheden? Vervolgde christenen houden ons de spiegel voor. Tijdens het predikantensymposium 'God, waar bent U?' leren onze broeders en zusters ons over hoop in het lijden.

Over het thema
Veel christenen worstelen met het lijden en Gods aanwezigheid daarin. Hoe kun je als voorganger hoop bieden aan gemeenteleden in schijnbaar hopeloze omstandigheden? Vervolgde christenen inspireren vaak door hun geloofsvertrouwen.

Datum: 10 maart 2017
Voor: predikanten, kerkelijk werkers en studenten theologie
Tijd: 10:30 uur t/m 15:30 uur
Locatie: De Schakel, Nijkerk
Studiepunten: PKN-predikanten die het symposium bezoeken, ontvangen 0,25 studiepunt in het kader van permanente educatie.

Aanmelden (gratis)

Sprekers en programma:

 

ds. Berhane Asmelash

De praktijk van hoop in het lijden.

Voorganger Asmelash zat maanden gevangen in Eritrea vanwege zijn christelijk getuigenis. Waren er momenten waarop God er niet leek te zijn? En hoe kijkt hij terug? Tijdens het symposium vertelt Asmelash over de praktijk van hoop in het lijden.

ds. Anne van Olst

De Bijbel over Gods aanwezigheid in het lijden.

Van Olst is CGK-predikant in Antwerpen-Deurne en bestuursvoorzitter van SDOK. Tijdens het predikantensymposium gaat hij in op wat de Bijbel zegt over Gods aanwezigheid in pijn en lijden.

ds. Johan het Lam

Praktische handvatten om met lijden om te gaan.

Het Lam is hervormd predikant in Harderwijk. Hij is mede-auteur van het boek Vervolgd om Jezus wil. Hoe ga je als predikant om met vragen over Gods leiding en Zijn nabijheid wanneer je persoonlijk en in je gemeente met lijden en tegenslagen te maken krijgt? In zijn bijdrage geeft Het Lam praktische handvatten.

Ron van der Spoel, predikant en trainer

Wat vervolgde christenen ons leren over omgaan met pijn en lijden.

Ron van der Spoel reist de wereld over om vervolgde christenen te ontmoeten. Op 10 maart vertelt de predikant wat hij van vervolgde christenen heeft geleerd over het omgaan met pijn en lijden.

ds. Arend ten Brinke

Praktijkervaringen uit India

Ten Brinke is hervormd predikant in Goedereede en maakte in november met SDOK een reis naar India om vervolgde christenen te ontmoeten en te bemoedigen. Hij deelt zijn indrukwekkende ervaringen.

Gert Nieuwenhuis

Wat doet lijden met ons leven?

Als voormalig secretaris van de Zending Gereformeerde Gemeenten (ZGG) heeft Nieuwenhuis wereldwijd veel christenen gesproken die dagelijks met lijden te maken hebben. In hoeverre hebben die ontmoetingen zijn leven veranderd?

Aanmelden voor predikantensymposium (gratis)Aanmeldformulier