Aan de slag

Met het thema christenvervolging

Veel kerkelijke gemeenten vinden het een uitdaging om het onderwerp christenvervolging een plek te geven.
Om u te helpen geven wij u in dit document een aantal praktische tips.

Nodig SDOK uit voor een presentatie

Samen leren van broeders en zusters

Een manier om de gemeente te betrekken bij het thema christenvervolging is het houden van een gemeenteavond. U kunt SDOK uitnodigen voor een presentatie om een deel van de avond of de hele avond te vullen.

Tijdens de presentatie inspireren wij de bezoekers met verhalen en getuigenissen van vervolgde christenen.  Lees meer over onze presentaties

Nodig SDOK uit voor een presentatie

Materiaal voor verenigingen

In iedere gemeente zijn er leden die in kleiner verband bij elkaar samenkomen, bijvoorbeeld in een vereniging of voor een bijbelstudie. Speciaal voor deze groepen heeft SDOK het I am n Studieprogramma ontwikkeld. Dit materiaal geeft input voor zes bijeenkomsten voor kleinere groepen.

U kunt als gemeente een aantal van deze ‘groepspakketten’ aanschaffen voor gebruik binnen de gemeente. Het materiaal is herbruikbaar. Via het kerkblad kunt u de mogelijkheid van het gebruik ervan bij gemeenteleden neerleggen.

Bekijk het materiaal in de webshop

Gebed

SDOK gelooft dat gebed onmisbaar is in het ondersteunen en bemoedigen van vervolgde christenen. We vragen u om ook als gemeente te strijden in gebed en naast vervolgde christenen te staan.

Dat kan bijvoorbeeld door tijdens de kerkdienst te bidden voor vervolgde christenen. U kunt bidden voor algemene noden, maar u kunt ook bidden voor specifieke christenen of gemeenten. Op www.sdok.nl/bid en via onze app ‘Bid voor ons’ deelt SDOK elke dag een actueel en specifiek gebedspunt. U kunt ook op andere momenten bidden voor vervolgde christenen, bijvoorbeeld tijdens een kerkenraadsvergadering.

U kunt gemeenteleden aansporen om te bidden voor vervolgde christenen. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een oproep in uw kerkblad. Hier vindt u een voorbeeldtekst.

Collecte of gift

SDOK steunt vervolgde christenen met praktische hulp en bemoediging. U kunt als gemeente ook een bijdrage leveren door middel van een (eenmalige of periodieke) collecte of gift. U kunt zelf kiezen voor de bestemming van uw gift.

Per projectdoel kunnen wij u meer informatie sturen en enkele voorbeelden van ons werk. Die informatie kunt u met de gemeente delen via uw website of kerkblad.  Neem contact op via het contactformulier.

Bekijk onze projectdoelen

Hoe maak ik een gift over?

Gemeenteleden inspireren met verhalen

SDOK geeft de verhalen van vervolgde christenen door. We geloven namelijk dat deze getuigenissen de kerk in Nederland aanmoedigen om de Heere Jezus te volgen. Ongeacht de gevolgen. U kunt deze verhalen op verschillende manieren delen:

SDOK geeft elke twee maanden het magazine STEM uit. In dit (gratis) magazine staan verhalen van vervolgde broeders en zusters. U kunt als gemeente (structureel of eenmalig) een aantal exemplaren aanvragen en deze beschikbaar stellen aan uw gemeenteleden. Dit geldt ook voor ons kindermagazine Stef en ons jongerenmagazine.

Vraag magazines direct aan

Verhalen delen in uw kerkbladU kunt met enige regelmaat een verhaal van een vervolgde broeder of zuster in het kerkblad van uw gemeente plaatsen.
Hieronder vindt u vier verhalen die u hiervoor kunt gebruiken.
Op de hoogte blijven van SDOK: